fbpx

Ik ga freediven in de Costa Brava in september

Waar ik in het Nederlandse water eerlijk gezegd toch moeite heb met de temperatuur, thermocline en het beperkte zicht, weet ik inmiddels dat dit me weerhoudt om echt dieper te komen tijdens trainingssessies. 

Dive and Discover, freediven in de Costa Brava in september

In de ontspanning duik je dieper

In Spanje spelen deze elementen niet, en dit maakt het freediven direct vele malen meer ontspannen. Zo kom ik meter voor meter een stukje dieper. 

Freediving, mensen en het Spaanse leven komen hier samen

Bij freediven in de Costa Brava komen voor mij een aantal fijne dingen samen: freediving, de mensen en het heerlijke Spaanse leven.

Het is er prachtig freediven!

De kust van de Costa Brava is prachtig, met vele baaitjes waar je in kunt springen en rondom de rotsen het onderwaterleven kunt bewonderen. Voor diepte trainingen varen we hooguit 10 minuten met een boot. Voor de kust van Palamós ligt het wrak van de Boreàs, een toffe plek om naartoe te duiken.

“Que sera, sera” – Beleef het Spaanse leven

Eerlijk is eerlijk, ik heb een zwak voor Spaanstalige landen. Ik spreek dan ook een aardig woordje Spaans. Dat was voor mij ook de reden om in 2022 een tijdje een woonruimte in Barcelona te huren en me onder te dompelen in het Spaanse leven. 

Dive and Discover

 

Mijn eerste keer freediven in de Costa Brava

Mijn Nederlandse freediving vrienden gaven mij 2 namen van Spaanse freedivers die in Barcelona woonden. Ik werd door hen direct omarmd als mede-freediver en lag vanaf de eerste week 2 keer per week in het water. 

Een onderdompeling in de Catalaanse cultuur

Tijdens deze freediving ochtenden leerde ik de mensen kennen. In plaats van Spaans, noemen zij zich Catalaans. Het zijn zeer open, warme mensen die met liefde hun cultuur aan je willen laten zien. Hier zit veel trots en met het spreken van de taal willen ze de Catalaanse cultuur levend houden. 

Dit zijn echte, authentieke reiservaringen

Door op pad te gaan met de lokale freedivers, kreeg ik op een laagdrempelige manier een inkijkje in het dagelijks leven en creëerde ik voor mijzelf echte, authentieke reiservaringen.

Goed bereisbaar met de trein

Wat een enorme bonus is, is dat je in minder dan 12 uur met de trein vanaf Rotterdam in hartje centrum Barcelona staat. De internationale trein is zeker naar Spanje mijn favoriete manier van reizen.

Dive & Discover: Freediving in the Costa Brava

Vandaar dat ik in september weer naar de Costa Brava ga, om daar onder te dompelen in de lokale cultuur en te freediven in het heldere, blauwe water. Met mensen uit de Spaanse freediving community heb ik een freediving vakantie opgezet. Waarbij ze iedereen willen laten zien hoe prachtig het duiken is, maar waar ook de Catalaanse gebruiken en tradities in verweven zitten.

In deze video krijg je een impressie van Dive & Discover. 

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Krijg jij ook al zin om mee te gaan?
Kijk hier voor meer informatie

Shopping Cart
Scroll to Top