Eerder in Nederland heb ik het idee om mijn hardloopschoenen in de tas te stoppen, zodat ik in Barcelona in de ochtend kan gaan hardlopen. Vandaag wil ik mijn dag goed starten en ik trek om 7 uur in de ochtend mijn hardloopschoenen aan. Een poging om nog op een acceptabele temperatuur en met niet te veel verkeer te gaan sporten. Veel mensen gaan rennen over de boulevard bij Barceloneta, maar dit is 30 minuten reizen van mijn accommodatie en dat vind ik te ver. Ik kies ervoor om bij mij om de hoek, bij het voetbalstadion Camp Nou te gaan rennen.

Al zijn er rondom Camp Nou geen grote hoogteverschillen, de grond is er niet vlak zoals in Utrecht. En ik ben door enkel in Nederland te rennen dan ook niets gewend. Daarbij is het om 7 uur in de ochtend al 20 graden. Ik hoopte dat het iets koeler zou zijn. Ook voel je aan het constante briesje wat in Barcelona aanwezig is of je wind mee of wind tegen hebt. Soms is het lekker, soms moet je harder werken. Kortom, het viel me vies tegen. Het kan ook zeker liggen aan het feit dat ik al even niet meer had gerend.

Na 45 minuten vind ik het mooi en is het klaar. En voor iemand die geen voetballiefhebber is, kan ik nu toch echt zeggen dat ik meermaals alle kanten van het FC Barcelona voetbalstadion heb bekeken. Ook besef ik me met ik meer moet gaan rennen om te wennen aan deze temperaturen, en hoogteverschillen.

Neem jij je sportoutfit mee als je op vakantie gaat?

Verder lezen