fbpx

Join the sustainable sup squad

Sluit je aan bij de Sustainable SUP Squad en maak het water van Utrecht weer stralend schoon!
Ontdek een unieke combinatie van avontuur en milieubewustzijn tijdens onze gezellige SUP Cleanup. Of je nu je eigen SUP-board hebt of er een wilt huren, iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijzondere ervaring.

Sustainable SUP Squad

Als onderdeel van de Sustainable SUP Squad krijg je een emmer, vuilniszak en grijper om het afval efficiënt op te ruimen. We willen ervoor zorgen dat je de juiste middelen hebt om het werk gedaan te krijgen en het water weer te laten schitteren.

Het is belangrijk dat je ervaring hebt met SUPpen, zodat je voldoende controle hebt over je board, wendbaar bent en jezelf in geval van nood in veiligheid kunt brengen. Met jouw vaardigheden kun je met vertrouwen het water opgaan en een actieve rol spelen in het behoud van het milieu.

Heb je geen eigen SUP-board? Geen probleem! We hebben vijf SUP-boards beschikbaar om te huren en deze avond voor slechts €7,50. Sluit je dus vooral aan bij onze Squad!

Sustainable SUP Squad

Terwijl je peddelt door de prachtige grachten van Utrecht, zal SUP school Domstad je voorzien van waardevolle informatie over de lokale omgeving en het belang van duurzaamheid. Samen zetten we ons in om de stad schoon te maken en bewustwording te creëren over het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen.

Na afloop van de cleanup is er gelegenheid om gezellig na te praten en nieuwe mensen te ontmoeten. Deel je ervaringen, inspiratie en bouw blijvende vriendschappen op terwijl je geniet van een welverdiende borrel.

Dus haal je SUP-board tevoorschijn, reserveer een huurboard of voeg je bij ons om de wateren van Utrecht te ontdoen van zwerfafval. Word lid van de Sustainable SUP Squad en maak een impact terwijl je plezier hebt op het water. Schrijf je vandaag nog in en draag bij aan een schonere en duurzamere toekomst voor Utrecht.

Programma:

14:30 uur: verzamelen op de kade van SUP school Domstad en briefing
15:00 uur: ready to go, laat de Sustainable SUP Squad beginnen!
17:00 uur: terug aan de kade, opruimen & prijsuitreiking
17:30 uur: borrel op het terras bij Ledig Erf

Wat heb je nodig:

  • Ervaring met jezelf voortbewegen op de SUP board. Omdat onze focus een clean up is, is het belangrijk dat jij je al comfortabel voelt op een SUP board. Je dient een goed stuk te kunnen paddelen, wendbaar te zijn met een SUP board, en jezelf en anderen in veiligheid te kunnen brengen.
  • Een SUP board en paddel. Als je deze hebt of van iemand kunt lenen, neem deze vooral zelf mee. Bij SUP school Domstad zijn ze ook voor een speciale prijs te huur.
  • Kleding is afhankelijk van de weersverwachting. Mocht je een wetsuit hebben, dan kan dit slim zijn. Anders prettig zittende kleding die nat mag worden, denk ook aan een windjack om warm te blijven. Evt. droge kleding voor na afloop.
  • Waterdichte tas en/of telefoonhoes voor je spullen.
  • Fles water voor onderweg.
  • Enthousiasme!
Sustainable SUP Squad

4 redenen om je direct aan te melden:

Sustainable SUP Squad

1 Voel je welkom bij deze squad

🙏 Iedereen is welkom om aan te sluiten. Wel is het belangrijk dat je al ervaring hebt met voortbewegen op een SUP-board. Met een groepje gaan we samen op pad. Dit is echt een hele laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten! 

2 SUPpen is fun en sportief

💪 Voortbewegen op een SUP-board vraagt stiekem best veel sportiviteit. Op je board blijven staan vergt een goede balans. Je bent continu met je peddel in de weer, om vooruit te komen maar ook om boten en ander verkeer de ruimte te geven. De extra moeilijkheidsgraad is om vervolgens (zonder te vallen) het afval uit het water te verzamelen.

3 Sustainability: laat het water schoner achter 

🕵️ Wat vind je zoal in het water? Plastic tassen, plastic verpakkingen van snoep of koek, fastfood verpakkingen, blikjes en flesjes, lege glazen flessen, aanstekers en heel veel peuken. En soms unieke voorwerpen zoals een wegwijzerpaaltje.

4 We zijn van toegevoegde waarde

Natuurlijk is er in Utrecht ook een schoonmaakdienst. De afvalboot doet regelmatig zijn ronde, maar kan niet overal bij. Met name de kleine hoekjes en de struiken die over het water hangen zijn plekken waar je met een SUP-board veel beter naartoe kan manoeuvreren dan met de afvalboot.

Eerstvolgende datum:

Op dit moment staat er geen nieuwe Sustainable SUP Squad gepland. Laat een berichtje achter en ik stuur je een mail wanneer er een nieuwe datum bekend is! 

Mocht je met een groepje van minimaal 4 personen zijn en interesse hebben in dit event, stuur dan ook vooral een mailtje en dan kijken we samen naar een passende datum! 

Kosten:

Deelname: €4,00 p.p. (Tikkie)
SUP board (5 beschikbaar) voor speciale prijs: €7,50 p.p.

Waar spreken we af:

Bij de kade van SUP school Domstad. Vanaf de Tolsteegbrug zie je de kade van Supschool Domstad liggen. Deze is te bereiken via de trap aan de kant van de Tolsteegsingel. Hier is een kleine ruimte aanwezig die op slot kan en waar je (op eigen risico) tijdelijk een tas met spullen kunt achterlaten.

Direct aanmelden:

Scroll to Top