fbpx

Avontuurlijke, duurzame & betekenisvolle reiservaringen

Reisavonturen

Op deze pagina verzamel ik alle reisavonturen. Verhalen die lekker weglezen en je vanaf de bank meenemen op reis. Om te beginnen verhalen over hoe het is als je meegaat op het weekend weg Sailing into the dark sky

Veel leesplezier!

Avond in de haven

Donderdagavond. De werkweek voor deze week zit erop. Ik heb mijn tas gepakt en nog even wat gegeten. Inmiddels klaar voor vertrek. Hoe lekker is het om zonder haast aan je weekendavontuur gaat beginnen?

Wakker worden op een boot. Ik hoorde vannacht andere geluiden dan normaal, en ik moet even wennen dat de boot steeds in beweging is. Maar ik heb er zin in, vandaag varen we uit!

Het idee van vandaag is dat we met de boot gaan droogvallen. Dit betekent dat we bewust richting het laag water varen en daar de boot dichtbij een zandbank laten stilvallen. 

Als deelnemer kijk ik uit naar het eten aan boord. Ik ben benieuwd naar de vegetarische en veganistische opties. Hoewel ik zelf niet volledig vegetarisch ben, maakt het uitgebreide 3-gangen vegetarische diner op vrijdagavond me nieuwsgierig en enthousiast. 

De ochtend starten we als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Het thema van vandaag is ‘zaaien en snoeien’. Dit heeft alles te maken met natuurbehoud. Zo draag ik als deelnemer van het groepsweekend bij aan de leefbaarheid van het eiland.


Wat zal ik gaan doen met mijn vrije middag? Ik kan niet wachten om deze in te vullen op mijn eigen tempo. Misschien ga ik wel voor een rustige middag en geniet ik van het trage tempo. Een echte ‘slow travel’-invulling.

De laatste activiteit van de dag: luisteren naar waargebeurde eilandverhalen in het Dark Sky Park, een van de donkerste plekjes van Nederland. Marloes Fopma wacht ons al op. Ik kan niet wachten om geraakt te worden door deze verhalen die we zullen jutten in het Dark Sky Park.

Met bonkend hart sta ik op zondagochtend op, vol van verwachting voor de dag die voor me ligt. Ik voel nog steeds de energie van vrijdag en ben vastbesloten om deze dag onvergetelijk te maken. 


© 2023 Sustainable Adventurer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑