fbpx

De corporate geconditioneerde ondernemer

Momenteel leef ik in twee werelden: binnen en buiten de corporate wereld. Dit geeft mijn werkende leven een nieuwe dimensie. Is het een beter dan het ander?

Corporate geconditioneerde ondernemer

De vrijheid om je dag in te delen

De vrijheid hebben om zelf te bepalen hoe mijn dag eruit ziet en waar ik me bevind. Sporten in de ochtend? Werken in een koffiebar of als digital nomad ergens op reis? Dat kan in mijn leven als ondernemer. Dit is anders wanneer ik aan het werk ben voor een corporate. Want dit is toch gemiddeld tussen 9 en 17 uur, op kantoor of vanuit huis. 

Financiële zekerheid & stabiliteit

Het hebben van financiële zekerheid en stabiliteit geeft voor mij vrijheid. Hierdoor ontstaat er ruimte in mijn hoofd om de dromen te realiseren waar geld voor nodig is. Zo kan ik het langetermijnperspectief voor ogen houden. Het ondernemerschap biedt deze stabiliteit nog onvoldoende, maar dit vind ik wel bij een corporate.

Corporate geconditioneerde ondernemer

Als ondernemer kan ik volledig mezelf zijn in mijn werk.
Voor mij bevindt de corporate wereld zich in een soort kooi.

Een veilige haven

Deze corporate omgeving is geen afspiegeling van de samenleving. Hier vinden gelijkgestemden elkaar met dezelfde normen en waarden, (ongeschreven) regels en dezelfde cognitieve vaardigheden. Ik ervaar dit als een veilige haven. Ik krijg energie van samenwerken met collega’s. Maar een perfecte fit is het voor mij ook weer niet. 

Buiten de corporate wereld

Buiten deze corporate kooi zijn creativiteit, innovatie en ondernemerschap te vinden. In een constant veranderende omgeving beweegt de manier van werken hierin mee. In vergelijking met de corporate wereld spelen hele andere uitdagingen.

Op jezelf aangewezen

Ik heb dit onderschat, juist omdat ik zo corporate geconditioneerd ben. De gelijkgestemden zijn hier moeilijker te vinden, er is niet één waarheid. Ik ben nu veel meer op mijzelf aangewezen. Dit is soms eenzaam. 

Is het een beter dan het ander? 

Voor mij is volledig mezelf kunnen zijn belangrijk. Ik kan zeggen dat leven als ondernemer beter voor mij is. Maar ik ben ook nog volop aan het leren. En dat is een rollercoaster. Op dit moment heb ik behoefte aan de veilige haven van de corporate. Het biedt stabiliteit, en ik sta in verbinding met collega’s.

Corporate geconditioneerde ondernemer

Droom jij er weleens over om vanuit je baan als ondernemer te starten?

Shopping Cart
Scroll to Top