fbpx

Voorbij de vliegschaamte

Na mijn reis naar Rwanda besefte ik dat ik de vliegschaamte voorbij ben: vliegen roept inmiddels WEERSTAND bij me op.

Het is in mijn beleving minder ‘sit back & relax’ zoals de cabin crew van een vliegtuig je graag wilt laten geloven.

Voorbij de vliegschaamte

Wachten, wachten, wachten

Besef je dat je 4 à 5 uur langer onderweg bent dan er op je vliegticket staat? Al deze tijd gaat op aan voornamelijk wachten.

⏳ Je wacht in de rij om je bagage af te geven, ook al heb je al online ingecheckt. Maar je wacht ook voor de security, voor de paspoortcontrole, tot het boarden start, tijdens het boarden, totdat iedereen in het vliegtuig zit en het taxiën van het vliegtuig naar de juiste baan.

⏳Na de vlucht gaat het wachten door. Je wacht totdat het vliegtuig bij de terminal arriveert, je het vliegtuig mag verlaten, voor de paspoortcontrole en bij de bagageband.

Sit back & relax?

Tijdens de vlucht is het ‘sit back & relax’-advies de enige oplossing om tijd te overbruggen. In een te krappe stoel, met een vreemde naast je die onfris ruikt en vanaf het eerste moment de armleuning claimt. Ja hoor, begint dat kind achter je ook nog in je rug te schoppen…

Voorbij de vliegschaamte

De layover

Bij lange reizen kan het zijn dat je een overstap hebt waarbij je moet wachten op de volgende vlucht. Succes met jezelf vermaken in een soort shopping mall. Echt wat totaal niet aansluit bij de behoeften op zo’n moment. Nee, je wilt niets kopen. Je buik weet niet meer wat ze wil. Je voelt je moe van al het ‘hangen’. Kan de verlichting niet wat zachter? 

Is er ergens op dit vliegveld niet gewoon een bank om te chillen?

Wachten op je bagage

Aangekomen op bestemming en bij de bagageband is altijd weer de vraag of er een nieuw record ‘wachten bij de bagageband’ gaat komen. En het is maar te hopen dat je bagage heelhuids uit het ruim komt…  

Dan ben je er nog niet

Eindelijk sta je na al die tijd dan weer in de buitenlucht. Compleet gaar, maar je bent er nog niet. Door de massa aan chauffeurs baan je je een weg naar de uitgang. Met nog minimaal 30 minuten reizen naar de daadwerkelijke eindbestemming voor de boeg. 

“Je vakantie begint pas op de bestemming”

Oké, hierbij het einde van mijn rant 😅. Al begrijp ik goed dat mensen zeggen dat je vakantie pas begint op je vakantiebestemming. Deze reisdag(en) roepen weerstand bij me op. Zeker als het ook zo schadelijk is voor het klimaat, zoals ik in mijn post over vliegschaamte al benoemde.

Voorbij de vliegschaamte

Staat vliegen jou ook zo enorm tegen?

Shopping Cart
Scroll to Top