fbpx

Duurzamer reizen is meer dan de internationale trein pakken

Duurzamer reizen is meer dan de internationale trein pakken. Al is het natuurlijk een uitstekend idee om voor de geplande snoepreisjes het vliegtuig voortaan aan de grond te laten staan. 

Bij aankomst op de reisbestemming, kun je gemakkelijk kiezen voor een duurzamere manier van reizen. Als bonus krijg je ook direct meer lokale en onvergetelijke reiservaringen. 😉 Ik geef een paar tips:

Duurzamer reizen

🐌 Leer slow travel waarderen 

Door te vertragen en langer op een plek te blijven, krijg je meer mee van het lokale leven daar. Ook is er zo meer ruimte om echt met lokale bewoners in gesprek te raken. 

Oprechte interesse naar het lokale leven en de tradities wordt beloond met een dieper inkijkje in de leefwereld en de cultuur. Voor je het weet heb je nieuwe, hechte vriendschappen erbij!

Duurzamer reizen

🏖️ Kies voor de lokale ervaring

Bezienswaardigheden in (online) reisgidsen en blogs zijn vaak vol met toeristen en geen afspiegeling van het werkelijke leven. Daarbij komt dat de leefomgeving voor mensen en dieren door deze trekpleisters onder druk staat. Vaak betaal je als toerist ook nog eens de hoofdprijs voor een glimp van deze highlight. Stel jezelf bij deze highlights de vraag: wat zou een local doen? Kies daarvoor.

Wat zou een local doen? Kies daarvoor.

🛏️ Slaap bij kleinschalige accommodaties

Een kleinschalige accommodatie is te integreren in de lokale gemeenschap, zorgt dat de winst naar de lokale middenstand gaat en behoeft minder (schaarse) energie en water. Dit in tegenstelling tot een accommodatie die je huurt via AirBnB of een (luxe) hotel van een internationale keten. Bovendien helpt de receptionist van deze kleinschalige accommodatie je vaak ook verder met lokale tips over wat te doen. 

Een goed vertrekpunt… 

Kortom: baseer je keuze op hoe je reist, waar je eet, wat je doet en waar je slaapt, op de impact die het heeft op natuur en milieu, en op de leefbaarheid voor mens en dier.

Duurzamer reizen

Welke vragen heb jij op gebied van duurzamer reizen?

Shopping Cart
Scroll to Top