fbpx

Genieten van de voorpret

Ik ben heel slecht met verassingsuitjes 🙈. Dit komt omdat reizen voor mij altijd begint met de voorpret. Ik kan echt genieten van de voorpret.

Genieten van de voorpret

Genieten van de Voorpret: de start van een verhaal

Ik kan serieus genieten van het onderzoeken van alle mogelijkheden, verzamelen van leuke plekjes en het vormen van een beeld van de reis die komen gaat. In mijn hoofd begint het verhaal dan al vorm te krijgen.

… en verheugen op wat ik ga ervaren

Het weekend Sailing into the dark sky ⛵✨ komt eraan, ik krijg nu al helemaal zin in de activiteiten die dan op de planning staan.

Zeilend met de blik op de horizon

Alleen al als ik denk aan het zeilen en op het water zijn. Wat een ontspannende uitwerking heeft dit op mijn lichaam. Ik kan me nu al voorstellen hoe het voelt dat de zwaarte van alledag op het vasteland achterblijft en ik relaxter word naar mate we langzaam verder de zee op gaan. Op zee laat ik de tijd los, leef ik volledig in het nu en richt ik de blik op de horizon.  

Omarmen van de duisternis op zee

Ik ben heel nieuwsgierig hoe dit gaat zijn met ondergaande zon, wanneer we de duisternis gaan omarmen. Dit wordt voor mij de eerste keer, om echt in het donker te gaan zeilen.   

Dit wordt voor mij de eerste keer, om echt in het donker te gaan zeilen en zo de duisternis op zee te omarmen. 

Genieten van de voorpret

Het unieke Nederland wanneer je gaat droogvallen

En dan droogvallen met de boot. Wat een unieke ervaring is dat. Als ik mijn ogen sluit, dan kan ik me de situatie zo weer inbeelden. Nederland is hier zo wijd en ongerept. Amper mensen om je heen, een moment om helemaal op te gaan in de natuur.  

Leren improviserend verhalen te schrijven

Marloes gaat ons leren improviserend te schrijven en neemt een typemachine mee, zodat ik mijn eigen gedicht kan uitwerken. Dit is echt heel bijzonder, en ik heb slechts twee keer in mijn leven iemand ontmoet die dit ook kan: 

Londen, een gedicht over ‘Being Adventurous’ 

✍️ In 2017 ontmoette ik een man met een typemachine aan de Thames in Londen. Hij heeft voor mij een prachtig gedicht geschreven met het woord ‘Avontuurlijk’. Een hele belangrijke souvenir die ingelijst in mijn woonkamer staat.  

Madrid, de tweede keer ‘Poesia en el acto’

✍️ In 2022 zag ik in het Parc de El Retiro in Madrid een jonge dame achter een tafel met een typemachine zitten. Het was compleet wonderlijk hoe zij met de zin ‘Met de trein door Europa’ een gedicht op papier heeft gezet.  

Dit kan Marloes dus ook en ze wil het anderen leren!  

Spullen met een verhaal, starten aan een nieuw verhaal

Er staat een bezoek gepland aan de Jutfabriek, een plek waar alles de circulaire economie ademt. Er spoelt zoveel aan op het strand, allemaal spullen met een verhaal. Waar weer nieuwe verhalen uit voort gaan komen. 

Luisteren naar waargebeurde eilandverhalen

Dan heb je nog die heerlijke verhalen van het Eilandmeisje. Midden in de duinen neemt ze mensen mee naar een andere wereld, zo beeldend en krachtig dat je direct kunt voorstellen hoe het leven in de Tweede Wereldoorlog is geweest. Voor even ervaar ik dan echt Terschelling, alsof ik er zelf woon. 

Ik kan niet wachten tot dit weekend gaat starten. 

Genieten van de voorpret
Shopping Cart
Scroll to Top