fbpx

Reizen is niet perse slecht

Hoe kan je in de toekomst ook blijven reizen? 🌍

Reizen is niet perse slecht

Schaarste perspectief: minder, minder, minder

In onze samenleving hoor ik vele geluiden over wat we allemaal ‘minder moeten doen’, zoals minder vliegen, minder vlees eten en minder plastic gebruiken. Deze invalshoek is vanuit schaarste ingegeven, en voelt alsof we afscheid moeten nemen van iets dat je eerst wel had, nu niet meer ‘mag’. Liever kies ik een andere invalshoek.

Door te reizen heb ik meer begrip voor andere culturen en leefwijzen gekregen. 

Kies voor leven en reizen in overvloed

In navolging van filosoof Karim Benammar kijk ik graag vanuit het perspectief van leven in overvloed. Wat is er mooier dan volledig op te gaan in het reizen, en jezelf helemaal onder te dompelen in het lokale leven?

Ga op reis met je totale ‘ik’

Dit betekent voor mij vertragen en langer op een plek blijven. Met alle zintuigen aan de omgeving in je opnemen. Daadwerkelijk arriveren op locatie, met je totale ‘zijn’. En jezelf de vraag stellen of je op deze bepaalde plek kunt wonen. 

Dive and Discover

 

Verbind met de mensen die er leven

Avontuurlijk reizen betekent voor mij verbinden met de mensen die er leven. Het vervoer gebruiken die locals gebruiken, en de plekken bezoeken die zij bezoeken. Ik zoek actief contact met de mensen in het dagelijkse leven. 

Wat deze manier van reizen brengt

Deze manier van reizen heeft mij tot nu al veel gebracht. Om te beginnen begrip voor andere culturen en leefwijzen. Maar ook het besef wat ik thuis heb en de voordelen van opgroeien in Nederland. 

Reizen is dus niet perse slecht

Reizen is dus niet perse slecht. Het is echter wel de vraag welke invulling je aan reizen geeft. Ben jij een bezoeker die een kijkje komt nemen, of doe je mee? 🤷

Tips om onder te dompelen in het lokale leven

Twee tips om gemakkelijker onderdeel te blijven van het lokale leven:

🏡 De reis begint met de eerste stap buiten de voordeur. Vanaf dan kan er van alles gebeuren wat hetgeen jouw authentieke reisverhaal maakt. Laat het idee los dat je vakantie begint bij aankomst op je eindbestemming. 

🧑 Mensen maken de reis, niet de toeristische trekpleisters. Zij zorgen voor de mooie reisverhalen waar je later nog eens aan terugdenkt. Investeer dus in de mensen en plan je dag niet vol met bezoeken van alle highlights. 

Wil je ervaren hoe je kunt reizen door in verbinding te staan met de wereld om je heen? 💚

Met mijn reisbureau wil ik je inspireren, door je te laten ervaren hoe het anders kan. Ga mee op het weekend Sailing into the dark sky ⛵✨. Verrassend dichtbij qua locatie, met een echt inkijkje in het unieke UNESCO Werelderfgoed van Nederland en de eilandcultuur van Terschelling.

Reizen is niet perse slecht

Ga je met me mee op reis, om te ervaren hoe het ook kan?

Shopping Cart
Scroll to Top