fbpx

Wat zit er in mijn backpack?

Als avontuurlijke reiziger, wat zit er dan in mijn backpack?

In de backpack

Yes…. binnenkort weer op reis! 

Het aftellen is begonnen, binnenkort ga ik op vakantie naar…. Corsica! Daar ga ik roadtrippen, hiken, kamperen, freediven en wat we allemaal nog meer kunnen bedenken. 

Ik reis graag lichtgewicht

Ik reis graag lichtgewicht, wat zoveel betekent als enkel met een grote rugzak en een dagrugzak. Ik neem je mee in mijn travel essentials 👇:

Om lichtgewicht te reizen, neem ik enkel mijn travel essentials mee in de backpack.

In de backpack

Packing cubes voor kleding

👖 Ik neem voor hooguit een week aan kleding mee en de combinaties heb ik vooraf al bepaald. Omdat ik langer dan een week op reis ga, neem ik ook wasmiddel mee. Met behulp van packing cubes houd ik de kleding bijeen en mijn tas georganiseerd. 

Een zero waste toilettas

🧼 Wat betreft verzorgingsproducten, kies ik voor zo veel mogelijk verpakkingsvrij, zonder microplastics (biodegradable) en reef safe. Het bijkomend voordeel van verpakkingsvrije producten is dat je geen vloeistof en dus compactere en lichtere producten in je toilettas hebt. 

We houden van freediven

🤿 Om in de zee te kunnen springen, zit er standaard een duikmasker, snorkel en duikcomputer in de tas. Daarnaast gaan dit keer ook mijn freediving vinnen mee aan de buitenkant van de tas. Als er plek over is dan gaat mogelijk mijn wetsuit nog mee, maar het duiklood huur ik sowieso ter plaatse.

We houden ook van kamperen en hiken

⛺ Voor het kamperen hebben we bij de aanschaf van het materiaal elke keer gekozen voor lichtgewicht en compact. Zo wordt het acceptabel om de kampeerspullen over twee tassen te verdelen. Hierbij zijn we ook altijd zeer selectief in wat we op reis écht nodig hebben. Extra materiaal om te hiken zijn voor mij met name wandelschoenen, wandelstokken en een waterzak.  

Wat zit er in de dagrugzak?

🎒 Wat de dagrugzak bijzonder maakt, is dat het verschillende kaarten bevat: een landkaart, en meerdere gebiedskaarten met hoogtemeters om te hiken. Daarnaast neem ik altijd een kompas, zakmes en een (good old) Lonely Planet mee. Dit laatste leen ik vaak uit de bibliotheek. 

Zo min mogelijk afval onderweg

Om onderweg zo min mogelijk afval te hebben, zit er een katoenen tas, waterfles, sandwichbag, campingbestek en kleine voorraadpotjes in de tas. 

In de backpack

Wat is voor jou een serieuze travel essential? 

Shopping Cart
Scroll to Top