Als vrijwilliger op pad met de boswachter
€ 9,00
Op een zaterdagochtend liggen we met de boot in de haven van Terschelling, klaar om op te gaan in het lokale leven. We starten de ochtend als vrijwilligers bij Staatsbosbeheer, waar we meewerken voor het natuurbehoud. Het voelt geweldig om als deelnemer van het groepsweekend bij te dragen aan de leefbaarheid van het eiland en de lokale flora en fauna te helpen beschermen. Hier kun je meer lezen hoe het is om mee te gaan als vrijwilliger met Staatsbosbeheer
Een inkijkje in het lokale leven
Opgaan in het lokale leven en het lokale leven leiden. Slow travel is een andere manier van reizen. Het heeft een bepaalde manier van vertraging in zich, waardoor de ervaring rijker kan worden. Vrijwilligerswerk kan juist helpen om echt het gevoel te krijgen dat je er woont en de leefbaarheid beter kunt begrijpen. Is dit ook in een weekend te realiseren? Wat doen ‘eilanders’ op een gemiddelde zaterdag? Door met Staatsbosbeheer op pad te gaan, kun je een inkijkje krijgen in het lokale leven op Terschelling.
Klimaatpositiever reizen
Het hele groepsweekend Zeilen en droogvallen bevat elementen om zo klimaatneutraal mogelijk te reizen. Met een zeilboot naar Terschelling, en met een fiets over het eiland. Alle dagen een vegetarisch ontbijt en lunch. Alle activiteiten hebben een lage klimaatimpact en steunen de lokale bewoners, de natuur en economie. Door op pad te gaan met Staatsbosbeheer, kun je een positieve bijdrage leveren, iets terug doen voor alle bewoners en voor de natuur. Je kunt een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van het gebied. Het is een waardevolle toevoeging aan deze andere manier van reizen.
Betekenisvol voor jezelf
De tip is om vrijwilligerswerk niet als ‘werk’ te zien, wat je moet vermijden nu je op vakantie bent. Maar als kans om dichter bij de bewoners te komen en een inkijkje te krijgen in wat er echt speelt. In alle eerlijkheid doe je het vrijwilligerswerk ook vooral voor jezelf. Deze ochtend zet je aan het denken. Je mag de boswachter alles vragen wat in je opkomt. Door te helpen, te doen, komt het bij je binnen. Zo begin je de samenhang te begrijpen. En geven aan een ander doet goed. Achteraf realiseer je dat je dit moment als betekenisvol hebt ervaren.