fbpx

Mijn gouden tip voor een legendarische vakantie vol reisverhalen

Ik reis graag anders dan anderen. Voor mij is lokaal en met een verhaal belangrijk. Dit is al jaren geïntegreerd in mijn vakanties. Ik geef je mijn gouden tip voor een legendarische vakantie vol reisverhalen!

Dive and Discover, freediven in de Costa Brava in september

Nieuwe plekken ontdekken, hallo avontuur

Met mijn lief ga ik graag op reis om er even uit te zijn, nieuwe plekken te ontdekken en op avontuur te gaan. Menigeen zal deze behoefte wel herkennen 😀. Dit betekent voor mij een combinatie van outdoor activiteiten en onderdompelen in de lokale cultuur. Weg van de internationale ketens en het massatoerisme, het echte leven voelen en proeven. 

Ik start meestal zonder vastomlijnd plan

Ik reis het liefst lichtgewicht, met een backpack op de rug en een dagrugzak om de schouder. De invulling van de vakantie blijft erg open, ter plekke bepaal ik waar ik precies heen ga en hoe lang ik daar blijf. 

Vanuit huis weet je immers niet wat de échte plekjes zijn waar je op ‘aan’ zal gaan. Ik boek een verblijf voor de eerste nacht, en vanaf daar ontvouwt zich de rest van de vakantie.

Voorpret: onderzoek wat waar te beleven valt!

Echt helemaal op de bonnefooi ga ik overigens ook niet. Ik houd van voorpret! Vooraf kijk ik al wat er waar te beleven valt als het gaat over duiken/freediven, hiken of andere outdoor activiteiten. Daarnaast staan interessante culturele plekken en wijnvelden op het vizier. Al deze informatie verzamel ik op een (ouderwetse) fysieke landkaart. In de periode voor de vakantie hangt deze aan de muur in de woonkamer, waardoor ik langzaam steeds meer zin krijg in de vakantie. 

Gouden tip legendarische reisverhalen

Vertraag en oriënteer

Op de bestemming start ik met vertragen en oriënteren. Ik vraag de receptionist bij het hostel wat tips voor restaurants en cafés, of er de komende dagen iets leuks te beleven valt en waar we bepaalde activiteiten kunnen vinden. 

Vertrouw op advies van locals

Ik vertrouw in dat opzicht veel meer op de locals, zij weten het beste waar je moet zijn en hoe je ergens komt. Zij kunnen je ook adviseren waar je alert op moet zijn. Soms helpt het plaatselijke toeristen informatie punt je ook verder. Ik ben daarbij van de ‘Lonely Planet’-generatie, dit naslagwerk heeft me al vele malen op toffe plekken gebracht. 

Lokaal & met een verhaal 

Zo kom ik bij leuke restaurants, die tweedehandsmarkt, de boekhandel, die prachtige wandeling en weet ik welke website het beste werkt voor de actuele bus- of treintijden.

Mijn gouden tip voor een legendarische vakantie vol reisverhalen

Regelmatig begint de ‘lokaal & met een verhaal’ vakantie overigens al thuis. Doordat ik iemand ontmoet uit een ander land en daar mee aan de praat raak. Enthousiaste verhalen worden gedeeld, en van het een komt een ander: de uitnodiging om eens te komen of mee te gaan. Deze uitnodigingen zijn goud, en hier ga ik dan ook graag op in. Dit gun ik iedereen, want dit zijn gegarandeerd legendarische vakanties vol met bijzondere reisverhalen. 

Slow travel

Neem jij mijn uitnodiging aan en ga je mee op een legendarische vakantie vol reisverhalen?

Shopping Cart
Scroll to Top