fbpx

Reisverhaal: Circulariteit in Buenos Aires

Vandaag een reisverhaal over circulariteit in Buenos Aires 🇦🇷.

Reisverhaal: Circulariteit in Buenos Aires

Living the dream: wonen in Buenos Aires

In 2015 zat ik 3 maanden in Buenos Aires. Dit gaf ruimte voor mij om de stad en het land echt te leren kennen.

Het toepassen van slow travel

Ik vind het heerlijk om ergens te aarden, te voelen hoe mensen leven en op te gaan in deze omgeving.  Zo creëer ik de verbinding en starten vriendschappen. 

Uiteindelijk zijn de verhalen met lokale mensen ook de avonturen die ik na afloop het leukst vind om te vertellen. 

Leren over circulariteit

Ik was vrijwilliger bij “Chacras de Buenos Aires” en ik hielp mee om locals te laten zien hoe je afval kon omdenken naar bruikbare grondstoffen. Hierdoor heb ik zelf ook veel geleerd over circulariteit.

Reisverhaal: Circulariteit in Buenos Aires

Plastic isoleert goed. Door dit ‘afvalproduct’ als isolatielaag te gebruiken, krijgt het een nieuwe functie. 

Een circulair buurthuis bouwen

Als vrijwilliger heb ik een bijdrage geleverd aan het bouwen van een buurthuis. Dit ging op basis van een constructie van houten palen en pallets, en de isolatie gebeurde met plastic petflessen gevuld met plastic. Lichtinval creëerden we door de onderkant van wijnflessen te slijpen en deze als ramen te integreren. We plaatsten leem als stucwerk, en hooi als dakbedekking. (Btw: leem 💩 aanbrengen is echt het smerigste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan! 😝)

Een goed voorbeeld voor ons?

Inmiddels is het 9 jaar later, en als ik aan deze ervaring terugdenk zie ik vooral dat wij in Nederland nog veel kunnen leren over circulariteit. Juist de mensen die wonen in de landen waar ze minder hebben, weten heel goed hoe ze alles moeten hergebruiken. De urgentie is simpelweg hoger. 

Mijn persoonlijke take away

Het motiveert mij om na te denken over wat ik koop en hoe ik producten zo lang mogelijk in gebruik kan blijven houden. ♻️

Mijn drijfveer als ondernemer

Daarnaast motiveert het mij ook om anderen uit te dagen dit soort reisverhalen te verzamelen die je bijblijven. Verhalen waarbij je in contact bent met de lokale mensen en cultuur, waardoor je inzichten krijgt die je mee kunt nemen naar huis. 

Reisverhaal: Circulariteit in Buenos Aires

Aan welk bijzonder reisverhaal denk jij nog weleens terug?

Shopping Cart
Scroll to Top